Hotel Faget 2*, Sovata

Localizare
Situat la 250 de metri de Lacul Ursu, hotelul Faget face parte din grupul Danubius Hotels.

Facilitati
Camerele duble si apartamentele hotelului dispun de baie cu cada, televizor cu canale prin cablu, telefon, balcon. Camerele au vedere spre padure.
Restaurantul proprietatii serveste preparate culinare locale si internationale. Hotelul dispune de o sala de conferinte cu o capacitate de 150 de locuri. Tratamentele medicale se efectueaza in incinta Bazei de Tratament de la Lacul Ursu. Este posibila parcarea publica, contra cost.

Servicii incluse:
– cazarea;
-serviciile de masa in regim de mic dejun.

Nu sunt incluse:
-transportul;
-excursiile optionale si taxele de intrare la obiectivele turistice;
-alte taxe si cheltuieli personale.

Descrierea destinatiei in care va veti petrece vacanta
Recunoscuta la nivel international pentru proprietatile terapeutice ale lacurilor cu ape clorurate si ale namolului din ele, statiunea Sovata reprezinta o optiune ideala pentru odihna si relaxare. Cel mai mare lac sarat si helioterm din Europa are forma unei piei de urs (de aici si numele) si se intinde pe o suprafata de peste 4 ha. Caracterul helioterm al lacului s-a desoperit in 1901.Deasupra apei sarate, exista un strat de apa proaspata provenita din precipitatii.

Acest strat de apa proaspata nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic. Astfel, temperatura apei din lacuri variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata.

Va recomandam
-sa faceti o plimbare cu mocanita cu aburi pe traseul Sovata-Campu Cetatii;
-sa savurati un kurtoskalacs, cozonacul secuiesc impletit, in forma de „cos de fum” (in limba maghiara „kurto” inseamna „cos de fum” iar „kalacs” „cozonac impletit”);
-sa vizitati salina Praid.