Revelion 2018 la Budapesta si Viena, transport cu autocarul

Perioada 28.12.2017 – 02.01.2018
Durata 6 zile/4 nopti cazare
Transport cu autocarul. Imbarcari din orasele: Bucuresti, Pitesti, Slatina, Craiova, Timisoara, Arad

Ziua 1 (28.12): BUCURESTI  – NADLAC
Intalnire in fata Garii de Nord la ora 23.00 si plecare la ora 23:20 din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Pitesti, Slatina, Craiova, Drobeta, Lugoj, Timisoara, Arad (sunt prevazute imbarcari si din orasele de pe traseu).

Ziua 2 (29.12): NADLAC – SZEGED – BUDAPESTA 
Dimineata trecem vama Nadlac si ajungem in Ungaria. In cursul pranzului sosim la Budapesta. Cazare si odihna la hotel 4* in Budapesta. Timp liber la dispozitie. La ora 17:00 vom face un scurt tur panoramic “Budapesta by night” cu autocarul, pe parcursul caruia vom admira: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Seara timp liber in centrul orasului, in zona pietonala, renumita pentru magazinele si cafenelele sale, care pastreaza inca frumusetea si spiritul „imperial” al vremurilor. Retur pe cont propriu la hotel. Optional, croaziera pe Dunare intre Buda si Pesta cu cina inclusa pe vapor (tarif informativ: 40 EURO/persoana – sunt incluse transferul cu autocarul si insotitor de grup).

Ziua 3 (30.12): BUDAPESTA – VIENA – PARNDORF – BUDAPESTA
Mic dejun, dupa care plecam intr-o excursie de o zi spre capitala Austriei. Sosire in Viena in jurul orei 11.30. Viena, capitala Austriei, este locul om care timp de jumatate de mileniu s-a scris istoria lumii si a artei, este un muzeu arhitectonic in aer liber, cladirile vechi, in stil baroc, fiind intr-o stare perfecta de pastrare, este orasul cu peste 100 de muzee şi colecţii  renumite, este orasul in care au loc evenimente mondene de talie internationala, este orasul a carui explorare reprezinta o calatorie fascinanta de-a lungul secolelor de istorie.

Aflata in inima orasului, Stephansdom, catedrala inchinata primului martir crestin, Sf Stefan, este obiectivul emblematic al Vienei si cel mai frumos edificiu gotic al Austriei. Cele doua turnuri pagane romane care incadreaza poarta principala si cele doua capele gotice laterale cu ferestre circulare din piatra filigranata confera catedralei o imagine spectaculoasa. Acoperisul catedralei are 250.000 de placute de gresie colorate, asezate in forma blazonului habsburgic – un vultur bicefal cu coroana regala si Lana de Aur. Chilia din turn este accesibila urcand 343 de trepte. De aici se deschide o panorama deosebita asupra Vienei.

Orchestra Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, intemeiata in 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanica. Printre obiectivele turistice care vor fi admirate in timpul turului panoramic de oras se numara: Opera, Monumentul lui Johann Strauss, Domul Sfantul Stefan si Universitatea. Timp liber pentru cumparaturi pe Mariahilferstrasse. Pe drumul de intoarcere spre Budapesta, vom face o oprire la Parndorf Outlet pentru shopping. Cazare la Budapesta la acelasi hotel.

Ziua 4: (31.12): BUDAPESTA – COTUL DUNARII
Mic dejun. Astazi ne vom bucura de o excursie la Cotul Dunarii – Szentendre (orasel turistic), Visegrad (fosta resedinta a regelui Matei Corvin), Esztergom (Catedrala Catolica – locul de incoronare a regilor Ungariei si centrul milenar al catolicismului, panorama asupra Vaii Dunarii). Pentru masa de pranz (optionala) recomandam restaurantul Renaissance, in stil medieval, cu spectacol de lupte cavaleresti si o masa tipic medievala (include si bauturi: palinca, vinuri). Tarif masa: 25 euro/ persoana. Dupa amiaza intoarcere la Budapesta. Cazare la acelasi hotel in Budapesta. Pregatiri pentru Revelion. Optional masa de Revelion la un restaurant medieval, cu meniu complet, bauturi incluse (vin, bere, sucuri) si sampanie la miezul noptii (tarif informativ: 90 EURO/ persoana). Intoarcere la acelasi hotel.

Ziua 5 (01.01): LA MULTI ANI 2018!
Mic dejun. Optional, excursie la Palatul Regal Godollo. Construit in anul 1735, in perioada baroca, acest palat a fost facut cadou in 1867, ca si dar de incoronare, imparatului Franz Ioseph si imparatesei Elisabeta (Sissy) pentru a fi resedinta acestora in Ungaria pe perioada verii. Vizita noastra continua cu Ferma Fratilor Lazar unde vom fi intampinati cu preparate taranesti si bauturi; tot aici vom putea admira un spectacol de echitatie oferit de caii lipitani campioni mondiali ai concursurilor de echitatie, unde vom servi masa de pranz. Tarif informativ: 45 EURO (nu include biletul de intrare in palat). La intoarcere, vom avea timp liber la dispozitie in centrul Budapestei. Seara, optional, cina traditionala ungureasca, cu degustare de vinuri si spectacol cu muzica live si dansuri traditionale intr-o crama din secolul XIII (tarif informativ 40 EURO/ persoana).

Ziua 6 (02.01): BUDAPESTA – BUCURESTI
Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti tranzitand Romania: Nadlac – Arad – Timisoara – Drobeta – Craiova – Slatina – Pitesti. Sosirea in Bucuresti seara tarziu.

Servicii incluse
-transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
-4 nopti cazare cu mic dejun inclus in Budapesta la hotel 4*;
-tururi panoramice si vizite conform programului in Budapesta si Cotul Dunarii;
-insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse in pret
-cina festiva de Revelion (optionala);
-intrarile la obiectivele turistice;
-excursiile optionale: Croaziera pe Dunare, Cina ungureasca la Borkatakomba;
-asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii dar sunt recomandate)

Pret 268 euro*/pers, loc in camera dubla
Copil 0-1.99 ani 100 EURO; Copil 2-9.99 ani 199 EURO cu doi adulti in camera; Reducere imbarcare din Timisoara si Arad: 15 EURO
* Grup minim 35 de persoane.