Revelion 2018 la Praga

Perioada 29.12 – 02.01.2018
Durata 5 zile/4 nopti
Transport cu avionul

ZIUA 1 (29.12): BUCURESTI – PRAGA
Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 09:00 pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Praga. Decolare la ora 11:0005 si sosire la Praga la ora locala 11:55. Transfer in centrul orasului pentru tur panoramic cu ghid local cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Wenceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh), Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita casa cea mai mica din Europa). Transfer si cazare la hotel NH PRAGUE 4*.

CASTELUL DIN PRAGA  – construit initial, de catre printul Bořivoj, ca o fortareata din lemn, castelul a devenit ulterior resedinta dinastica a familiei Přemysl, apoi capitala Sfantului Imperiu Roman. In prezent, aici  se afla sediul guvernului ceh si birourile presedintelui Cehiei.

CATEDRALA SF VITUS – se afla pe locul unde printul Wenceslas  ridicat prima rotonda Sf Vitus si adaposteste mormantul acestui sfant protector al Boemiei. Frescele cu Patimile lui Hristos de pe peretele de jos sunt incadrate de 1300 de pietre semipretioase.  Clopotul de 16 tone al Marelui Turn, cunoscut sub numele de Sigismund, dateaza din anul 1549. Patru  voluntari trag acest clopot la sarbatorile religioase.

Caracteristica PODULUI CAROL o constituie cele 30 de statui de sfinti sau alte pesonaje religioase amplasate in rand, incepand cu anul 1683, pentru a indruma oamenii la rugaciune. La jumatatea podului se afla o cruce de alama, chiar pe locul de unde Sf Ioan de Napomuk a fost aruncat in rau. Se spune ca dorintele spuse aici se implinesc.

VECHEA PRIMARIE – Staré Město isi datoreaza fondarea si fortificatiile lui Ioan de Luxemburg. Turnul ceasului a fost instalat in 1410, dar abia din 1572 a inceput sa functioneze. Ceasul astronomic nu indica doar ora ci si miscarile planetelor, inclusiv ale Pamantului, Soarelui si Lunii prin semnele zodiacului. El este decorat cu picturi de Josef Manes. In timpul zilei, la ore fixe, clopotele suna, cocosii canta, iar statuile din  sec XV danseaza. Artistul de marionete Vojtech Sucharda a sculptat 12 figuri din lemn care bucura ochii si sufletele multimii cand bat clopotele ceasului astronomic.

ZIUA 2 (30.12): DRESDA (excursie optionala)
Mic dejun. Excursie optionala la Dresda, numita si “Florenta de pe Elba”. Aflata pe valea raului Elba, capitala landului federal Saxonia, Dresda,  este inconjurata de unele dintre cele mai frumoase peisaje cu care se mandreste Germania. Desi a fost aproape in totalitate distrus in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, orasul a fost reconstruit, iar cum se mandreste cu o viata culturala vibranta. Superba catedrala Frauenkirche (Biserica Maicii Domnului) a fost considerata printre cele mai frumoase biserici baroce de pe continent. Distrusa in urma bombardamentelor din anul 1945, biserica a fost reconstruita 60 de ani mai tarziu, folosindu-se un numar mare de pietre recuperate dintre daramaturi. Nu ratati ocazia de a urca pana in varful domului, de unde veti putea admira peisaje minunate peste centrul orasului si principala sa piata,  Neumarkt. Pret informativ: 60 EURO/ persoana (minim 20 participanti). Seara, optional, cina traditionala ceheasca, in timpul careia veti descoperi muzica folclorica ceheasca, veti experimenta preparatele traditionale si veti putea consuma nelimitat renumita bere. Pret infomativ: 50 EURO/ persoana.

ZIUA 3 (31.12): KARLOVY VARY (excursie optionala)
Dupa micul dejun, excursie optionala la la Karlovy Vary.  Cea mai veche si mai importanta statiune balneara din Bohemia de Vest, Karlovy Vary se afla la 360 – 390 metri deasupra nivelului marii si este pozitionata la confluenta raului cu apa termala Tepla si a raului Ohre. Pentru a permite oaspetilor si turistilor sa isi urmeze tratamentul si pe vreme mai putin favorabila, s-au construit mici adaposturi si pavilioane care, cu trecerea timpului, pentru a gazdui un numar cat mai mare de vizitatori, au fost inlocuite cu colonade, sali de promenada acoperite si sustinute de coloane maiestuoase, Karlovy Vary castigandu-si astfel si denumirea de “orasul colonadelor”. Pret informativ: 70 EURO/ persoana (minim 20 platitori). Seara, participare la cina festiva de Revelion organizata la restaurantul hotelului.

ZIUA 4 (01.01):  PRAGA – LA MULTI ANI 2018!
Mic dejun. Timp liber sau plimbare cu insotitorul de grup prin centrul modern al orasului, piata Wenceslas si urcare cu funicularul pe dealul Petrini pentru admirarea frumoasei panorame a orasului.

ZIUA 5 (02.01): PRAGA – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 12:45 si sosire la Bucuresti la ora 15:35.

Servicii incluse
-transport cu avionul Bucuresti – Praga si retur cu compania Tarom;
-4 nopti cazare cu mic dejun la hotel NH PRAGUE 4* (sau similar);
-transferuri aeroport – hotel – aeroport;
-tur panoramic de oras cu autocar si ghid local;
-insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse in pret
-taxele de aeroport: 135 EURO/ persoana
-cina de Revelion la restaurantul hotelului (obligatorie): 115 EURO/persoana (adult sau copil);
-asigurarea medicala, asigurarea storno (nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate).
-intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
-bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (se practica)

Orar informativ de zbor (ore locale)
29.12.2017: decolare Bucuresti ora 11:00 –  aterizare Praga ora 11:55
02.01.2018: decolare Praga ora 12:45 – aterizare Bucuresti ora 15:35

Pret 535 de euro/persoana, loc in camera dubla
Supliment camera single: 210 EURO
Primul copil 2 – 12 ani (in camera cu 2 adulti): 335 EURO