Revelion 2018 la Viena

Perioada 29.12.2017 – 02.01.2018
Durata 5 zile/4 nopti
Transport cu avionul

Ziua 1 (29.12): Bucuresti – Viena
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 06:00 pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Viena. Decolare la ora 08:00 si sosire in Viena la ora locala 08:35. Transfer cu autocarul in oras pentru un tur panoramic de jumatate de zi. Vom putea admira de-a lungul celebrului ring vienez: Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Ministerul de Razboi, Palatul Imperial Hofburg, Piata Maria Thereza, Parlamentul, Primaria. Vom trece apoi in partea moderna a orasului unde vom admira Turnul Dunarii, sediul ONU, casele multicolore ale lui Friedensreich Hundertwasser sau Kunst House. Transfer la hotel. Cazare la hotel Enziana 3* sau similar in Viena. Hotelul Enziana este bine amplasat, fiind situat in imediata apropiere a Palatului Belvedere si la 5 minute de mers cu tramvaiul de cunoscuta artera a Vienei, Ringstrasse. O statie de tramvai se afla la doar 100m departare de acest hotel. Pagina web: www.enziana.at

Ziua 2 (30.12): Excursie optionala la Mayerling si manastirea Heiligenkreuz
Mic dejun. Dupa amiaza va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Mayerling si Heiligenkreuz. Vom vedea partea sudica a Padurii Vieneze. Trecand pe langa Baden, vom merge catre faimosul pavilion de vanatoare de la Mayerling. in 30 ianuarie 1889 printul mostenitor Rudolf si tanara Mary Vetsera au murit in circumstate care au ramas invaluite in mister. in acelasi an, imparatul Franz Joseph  I a luat hotararea de a transforma castelul de vanatoare de la Mayerling intr-o manastire carmelita. imparatul a dorit ca aici sa fie un loc de rugaciune si astfel, in cei 125 de ani care au trecut de la tragedia de la Mayerling, care a schimbat istoria Europei, calugaritele carmelite ii indeplinesc acestuia dorinta, fara intrerupere. Urmeaza apoi manastirea Heiligenkreuz intemeiata in anul 1133 de catre Leopold al III-lea al Austriei. Ne vom intoarce in Viena trecand pe langa castelul Liechtenstein.

Ziua 3 (31.12): Viena – in prag de sarbatoare
Mic dejun. Timp liber pentru plimbare in centrul orasului Viena sau pentru a vizita palatul Hofburg, fosta resedinta de iarna a dinastiei habsburgilor. De asemenea, puteti vizita parcul de distractii Prater aflat in nordul orasului sau celebra catedrala Stephansdom. Aflata in inima orasului, Stephansdom, catedrala inchinata primului martir crestin, Sf Stefan, este obiectivul emblematic al Vienei si cel mai frumos edificiu gotic al Austriei. Cele doua turnuri pagane romane care incadreaza poarta principala si cele doua capele gotice laterale cu ferestre circulare din piatra filigranata confera catedralei o imagine spectaculoasa. Acoperisul catedralei are 250.000 de placute de gresie colorate, asezate in forma blazonului habsburgic – un vultur bicefal cu coroana regala si Lana de Aur. Seara, optional, cina de Revelion la restaurant local.

Ziua 4 (01.01): LA MULTI ANI 2017! Viena – vizita optionala la Palatul Schonbrunn
Mic dejun. Dimineata va propunem o vizita optionala la Palatul Schonbrunn cu ghid local. Resedinta a Habsburgilor, palatul Shonbrunn a fost construit pe terenul achizitionat de catre Maximilian II in anul 1569. Din proiectul original al arhitectului Johann Fischer von Erlach a ramas foarte putin, imparateasa Maria Teresa dispunand refacerea interiorului in stil rococo. Fatada a fost modificata intre anii 1817-1819, cand s-a zugravit in culoarea caracteristica „galben de Schonbrunn”. O aripa a palatului, adaposteste in prezent o splendida colectie de calesti, ce cuprinde peste 60 de trasuri datand din sec XVII, uniforme de calatorie, harnasamente, sei, livrele, desene si picturi reprezentand cai si trasuri. Dupa amiaza, timp liber pentru plimbare in centrul orasului. Cazare.

Ziua 5 (02.01): Viena – Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. La ora 15:00 transfer la aeroportul din Viena pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Decolare din Viena la ora 17:50, sosire in Bucuresti la ora 20:20.

Servicii incluse
-transport cu avionul Bucuresti – Viena – Bucuresti cu compania TAROM;
-4 nopti cazare cu mic dejun la hotel ENZIANA 3* sau similar;
-transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocarul;
-tur de oras de jumatate de zi cu autocar in Viena;
-insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse in pret
-taxele de aeroport: 150 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
-cina de Revelion la un restaurant local (optionala, intre 120 – 150 Euro / persoana – fara bauturi incluse. Detalii privind locatia si pretul exact vor fi furnizate pana la data de 30.11.2017);
-excursiile optionale si biletele de intrare la obiectivele turistice;
-asigurarea medicala si asigurarea storno (nu sunt obligatorii dar sunt recomandate).

Orar de zbor informativ (ore locale)
decolare Bucuresti – Otopeni ora 08:00 – aterizare Viena ora 08:35
decolare Viena ora 17:50 – aterizare Bucuresti – Otopeni ora 20:20

Pret 370 euro*/persoana, loc in camera dubla
* Tariful este valabil pentru un grup minim de 25 de persoane. Pentru 20-24 persoane, se percepe un supliment de 20 EURO/ persoana.

Excursii optionale
– Vizita la Palatul Schonbrunn cu ghid local: pret informativ 35 EURO/ persoana, valabil pentru minim 25 persoane participante. Pretul include turul palatului Schonbrunn cu insotitorul de grup roman, ghid local autorizat si biletul de intrare la palatal Schonbrunn; nu este inclus transportul pana la/ de la palat.
– Excursie la Mayerling si manastirea Heiligenkreuz: pret informativ: 50 EURO/ persoana, valabil pentru minim 25 persoane participante. Pretul include transport cu autocarul local, ghid local, biletele de intrare la Mayerling si Heiligenkreuz.