Circuit Olanda Explorer 2019
de la 543 euro

Amsterdam – Haga – Delft – Rotterdam – Kinderdijk – Gouda
Date de plecare 16.05; 06.06; 27.06; 28.07; 04.08; 18.08; 29.08; 12.09.2019
Durata 6 zile/5 nopti
Transport cu avionul

Itinerariul circuitului Olanda Explorer 2019

Ziua 1. Bucuresti – Amsterdam
Calatoria noastra incepe pe Aeroportul Henri Coanda, unde, dupa formalitatile vamale zburam catre Amsterdam. Dupa aterizare, ne imbarcam in autocarul de transfer si ne indreptam spre hotelul nostru din Amsterdam pentru cazare. Program liber.

Amsterdamul are tot atatea fatete cat un diamant de 40 de carate iesit din mainile unuia dintre bijutierii orasului. Izvor de inspiratie pentru genii ca Rembrandt sau Van Gogh. Corn al abundentei plin cu lalele franjurate. Spatiu public cu baruri linistite, cafenele si piete in aer liber. Casa a peste 50 de muzee, printre care Muzeul Regal, Muzeul Van Gogh si Muzeul Urban.

Amsterdamul este unul dintre cele mai prietenoase orase din lume pentru biciclete. Datorita numeroaselor piste de biciclete din oras, puterea de a pedala este tot ceea ce aveti nevoie pentru a descoperi nestematele orasului pe cont propriu.

Ziua 2. Amsterdam
incepem ziua cu un tur al Amsterdamului. Obiectivele turistice sunt numeroase: Piata Dam, din centrul orasului, Rijksmuseum, Munttoren – Turnul banilor, Muzeul Van Gogh. Centrul orasului, construit in jurul pietei Dam, are forma unei potcoave. Zona centrala esre inconjurata de o centura de canale, unele dintre ele concentrice, numite grachten.

Nu este o exagerare sa spui ca la Amsterdam dai peste o capodopera la fiecare pas! Dar dincolo de muzee si obiective turistice, capitala Olandei ascunde magazine originale, unde designerii locali isi vand creatiile- haine, bijuterii, obiecte de design interior, restaurante cu mancare de pe toate continentele, parcuri verzi unde localnicii ies la picnic in prima zi fara ploaie.

Timp liber la dispozitie in Amsterdam. Va recomandam sa vizitati piata plutitoare de flori Bloemenmarkt. Piata a fost infiintata in 1862, cand gradinarii care navigau pe Amstel se opreau aici pentru a-si vinde florile direct din barci.

Urcati in turnul bisericii Westerkerk si admirati caracterul unic al acestui oras format din 90 de insule scaldate de 165 de canale si legate prin 1200 de poduri.

Intrati intr-o bruin cafe pentru a va bucura de atmosfera tipic amsterdameza gezelligheid.

Optional va propunem o minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului. Veti observa ca exista foarte putine case care stau drept. Sa nu credeti ca acest fenomen se datoreaza neglijentei. Majoritatea caselor au fost proiectate astfel incat sa se incline catre canal, pentru a putea ridica cu troliul diferitele obiecte catre etajele superioare ale casei, fara ca acestea sa se loveasca de zid.

Admirati, pe raul Amstel, Magere Brug (Podul Scheletic), un pod basculant dublu, datand din sec XVII, care la interval de 20 de minute se ridica pentru a permite trecerea ambarcatiunilor pe sub el.

Bucura-ti-va la maximum de toate acestea, Amsterdamul este unic!

Seara cazare la acelasi hotel din Amsterdam.

Ziua 3. Volendam – Zaanse Schans – Haarlem
Timp liber in Amsterdam sau excursie optionala la Volendam, batranul sat de pescari, care, cu arhitectura sa tipica si barcile pescarilor din port pare un decor de film.

Urmatoarea oprire o facem la Zaanse Schans, un satuc olandez de poveste si un muzeu viu, in care putem vedea cum se face branza traditionala si unde locuitorii inca se incalta cu saboti de lemn, iar morile de vant functioneaza nestingherite.

Calatoria noastra continua spre Haarlem, o versiune mai cocheta si mai linistita a capitalei.Principalele atractii turistice sunt Muzeul Teylers si Casa Corrie Ten Boom.

Infiintat in 1778, Muzeul Teylers este cel mai vechi muzeu din Olanda. Povestea Casei Corrie Ten Boom este fascinanta. Corrie Ten Boom a fost o ceasornicareasa crestina care, cu sprijinul familiei sale, a ajutat un numar impresionant de evrei sa scape de Holocaust. Mai tarziu ea a povestit totul intr-o carte, intitulata ”Refugiul”. Grote Markt, Piata Mare, este dominata de turnul de 80 de metri al bisericii in stil gotic Sint Bavokerk.

Seara ne indreptam spre Amsterdam, unde ramanem peste noapte.

Ziua 4. Amsterdam – Haga – Delft – Rotterdam – Kinderdijk
Timp liber in Amsterdam sau excursie optionala la Haga –Delft – Rotterdam.

Ne indreptam spre Haga, capitala administrativa a Olandei si sediul Curtii Internationale de Justitie. Haga este un oras viu, cu arhitectura tipic olandeza, cu monumente vechi de sute de ani si din calea afara de sarmant datorita lacului Hofvijver, aflat chiar in centrul orasului. In centrul istoric al orasului se afla Palatul Pacii si Parlamentul.

Urmatorul popas il facem in celebrul Delft, unde in Catedrala – Nieuwe Kerk se afla mormintele celor din Casa de Orania, Regi ai tarilor de Jos. Orasul este recunoscut ca fiind locul de origine al portelanului alb-albastru pictat de mana, emblematic pentru Olanda.

Mergem mai departe si ne oprim la Rotterdam, cel mai mare si mai important port din Europa. Incepem turul pietonal in centrul vechi admirand Catedrala – Grote Sint Laurenskerk si apoi privirile ne sunt atrase de casele cub , proeicte rezidentiale indraznete. Pentru a avea insa o panorama excelenta asupra orasului si a portului se recomanda o vizita la Turnul Euromast, inalt de 100 de metri.

Ne continuam ziua cu o vizita la Kinderdijk, o destinatie idilica din apropierea Rotterdamului, unde in 1740 s-au construit 19 mori de vant, pastrate in stare perfecta si constituind in prezent cel mai mare grup de mori vechi olandeze si una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Olanda.

Seara ne indreptam spre Amsterdam, unde ramanem peste noapte.

Ziua 5. Amsteram – Gouda
Ne incepem periplul de astazi cu o vizita (optionala) in Gouda, o localitate medievala celebra datorita sortimentului de branza care ii poarta numele. Interesant este ca branza Gouda nu se numeste asa pentru ca ar fi produsa neaparat in aceasta regiune, ci pentru ca, timp de secole, a fost comercializata in piata de branza din centrul orasului Gouda.

Ziua 6. Amsterdam – Bucuresti
Plecam spre aeroportul din Amsterdam si zburam inapoi spre Romania, cu amintiri frumoase din vacanta.

Va multumim pentru faptul ca ati petrecut o vacanta superba alaturi de Hello Travel Club!

Servicii incluse in cadrul circuitului Olanda Explorer 2019

-bilet de avion Bucuresti – Amsterdam-Bucuresti
-cazare timp de 5 nopti la hoteluri de 2-3*
-masa in regim de mic dejun
-taxele de aeroport
-transfer aeroport-hotel-aeroport
-ghid insotitor din partea agentiei din ziua a 2-a pana in ziua a 5-a; in rest asistenta turistica

Pret excursii optionale
-excursie Volendam, Zaanse Schans, Haarlem – 45 euro/persoana
-excursie Haga, Delft, Rotterdam – 45 euro/persoana
-excursie Gouda – 20 euro/persoana
-croaziera Amsterdam – 15 euro/persoana

Nu sunt incluse in pret

-intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali
-alte taxe si cheltuieli personale
-excursiile optionale
-transportul local in Amsterdam
-asigurarea medicala si storno (nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate).

1. Pret PROMO – de la 573 euro/persoana, loc in camera dubla standard
-avans 50% la inscriere
-diferenta de plata cu 60 de zile inainte de data plecarii
-oferta este valabila pana la data de 28.02.2019.

2. Pret BEST DEAL -de la 543 euro/persoana, loc in camera dubla standard
-plata integrala la inscriere
-locuri limitate
-nu se accepta modificari sau anulari.

3. Pret STANDARD -de la 605 euro/persoana, loc in camera dubla standard
-avans 25% la inscriere
-diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii
-oferta este valabila pana la data de 30.04.2019.