Circuit Cuba 2018

Havana – Cienfuegos – Trinidad-Santa Clara-Varadero
Perioada  16.06 – 24.06.2018
Durata 9 zile/7 nopti

Pret 1815 euro/persoana

Ziua 1 BUCURESTI – PARIS – HAVANA

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa Ai France cu destinatia finala Havana (schimbarea cursei la Paris). Dupa sosirea in Havana, vom fi intampinati de catre reprezentantul local si vom fi transferati la hotel.

Ziua 2 HAVANA

Astazi vom face o plimbare cu masina de epoca de aproximativ 1 ora in zona moderna a orasului. Orasul Havana este impartit in 3 zone: Havana centrala, Havana veche si Vedado (zona comerciala si moderna). Capitala cubaneza este genul de oras impregnat de propria istorie, in care cei ce vin pentru prima data sunt hipnotizati deopotriva de atmosfera traditionala a ritmurilor de salsa, de aroma cocktailurilor si a bucatariei cu specific cubanez si de aerul de legenda al povestilor cu pirati.

Vom avea ocazia sa ne familiarizam cu impresionanta capitala a Cubei, Havana, intr-un tur al orasului, in care vom vizita fortareata El Castillo del Morro, de unde putem admira splendida panorama asupra orasului si a golfului. Ne vom plimba plimba apoi in zona istorica a orasului pe ruta: Plaza de Armas, Real Fuerza, Palacio de los Capitanes Generales, strada Obispo, hotelul Ambos Mundos, piata Catedralei, Bodeguita del Medio, El Capitolio, Muzeul Revolutiei, Muzeul de Arta, Central Park, Teatrul Mare. Vom avea ocazia sa strabatem si zona moderna a orasului si sa facem o plimbare pe Bulevardul Malecon.

Mese: Mic dejun, Pranz

Ziua 3 HAVANA

Astazi avem la dispozitie intreaga zi pentru a ne bucura de frumusetile orasului Havana. Putem alege sa facem shopping sau sa abordam unul dintre tururile optionale.

Habana Vieja (Vechea Havana) este o aglomerare de 350 de acri de fermecatoare tentatii, un muzeu viu, inclus in patrimoniul cultural UNESCO. Cele patru piete principale sunt impodobite de palate, castele si conace cu o arhitectura impresionanta, multe dintre ele fiind transformate in restaurante, hoteluri, muzee.

Plaza de Armas, cea mai veche piata din Havana, este inima vietii citadine si sediul guvernului. Plaza de la Cathedral este plina de trubaduri, iar mulattas in costume traditionale adauga culoare sentimentului de temps perdu. Plaza de San Francisco este dominata de cladirea Bursei de Marfuri. Avand in centru o fantana cu forma a 4 delfini, Plaza Vieja este marginita de gratioasele case coloniale cu balcoane din fier forjat.

Va recomandam o excursie optionala in Valea Vinales, prilej cu care veti putea admira muntii Sierra del Rosario si de asemenea veti vizita o plantatie de tutun si o fabrica de trabucuri.

O havana groasa este imaginea definitorie a Cubei, la fel de importanta ca si salsa si romul. CAracterul individual al unui trabuc depinde de amestecul de umplutura, invelis si intaritura (liga). Fiecare varietate de trabuc si marca are o reteta proprie. Fiecare fabrica are un maestru al tutunului care se asigura ca liga este potrivita pentru impaturirea tipului specific de havana.

Mese: Mic dejun

Ziua 4 HAVANA – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Circuitul nostru astazi ne rezerva transferul la Trinidad, cu trecere prin Cienfuegos. oras inscris in patrimoniul cultural UNESCO.

In Cienfuegos vom face un tur panoramic orasului cunoscut in trecut ca destinatie a piratilor si corsarilor. Aici vom trece pe langa adevarate comori arhitecturale pastrate din timpul colonizarii, cum ar fi Castelul Jagua, Parcul Marti, Teatrul Tomas Terry si Catedrala Purisima Concepcion. Interesant este ca o mare parte din locuitorii sai sunt de origine franceza, emigranti din Louisiana, asadar multe strazi poarta inca nume frantuzesti.

Vizitam Teatrul Tomas Terry, construit intre anii 1887 si 1889 in onoarea industrialistului venezuelean Tomas Terry, iar auditoriul acestuia are o capacitate de 950 de locuri si este decorat cu marmura de Carrara, sculpturi manuale in lemn si fresce excentrice pe tavan.

Dupa amiaza pornim spre Trinidad, “cel mai” colonial oras al Cubei. Aici avem asigurata cazarea.

Mese – Mic dejun, Pranz

Ziua 5 TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO

Incepem ziua cu un tur panoramic al orasului Trinidad. Vom admira cel mai bine conservat complex architectural colonial din toata America, inclus in Patrimoniul UNESCO. Situat intre Sierra del Escambray si Marea Caraibelor, Trinidad a fost descoperit de catre Diego Velasques in 1514. In centrul colonial inca mai traiesc 6000 de trinitarios, iar pe strazile pavate rasuna zgomotul potcoavelor cailor.

Vom vizita Palatul Cantero, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul secolelor XVIII – XIX atat in interior cat si in exterior si Muzeul Conchanchara.

Plecam apoi spre Varadero, oprindu-ne pe drum in vestitul oras Santa Clara pentru a vizita Muzeul Che Guevara. In Santa Clara a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze in 1958. Principalele atractii ale orasului sunt Mausoleul Che Guevara, Parcul Vidal (situat in centrul orasului cu statuia Marta Abreu), Catedrala Santa Clara de Asis, Piata Mercado Central, Parcul Martirilor, Teatrul Caridad, Parcul Carmen.

La sosire in Varadero vom fi transferati la hotel.

Mese – Mic dejun, Cina

Ziua 6 – 7 VARADERO

Avem la dispozitie 2 zile pentru odihna si plaja in compania unui “mojito”, la umbra palmierilor.Vom putea experimenta bucataria cubaneza bazata in principal pe preparate din peste si ne vom putea delecta cu variate cocktailuri.

Numit si Playa Azul, Varadero este situat la 141 de km de Havana. Daca va doriti numai soare, nisip si mare, Varadero este destinatia turistica ideala.

Din Varadero putem face excursii (optionale) in Provincia Matanzas la Cienaga de Zapata sau la Gaviota Marina. Varadero este o zona excelenta pentru inot si plaja si punct de plecare pentru croaziere cu catamaranul la Cayo Blanco, unde puteti inota cu delfinii sau face snorkeling printre recifurile de corali. Reserva Ecologico Varahicanos este dezvoltata pentru turism. De aici potecile marcate duc la numeroase pesteri, inclusiv la Cueva Ambrosio, care are desene indiene.

Mese – All Inclusive

Ziua 8 PLECARE DIN VARADERO

Dupa micul dejun, eliberam camerele si plecam spre aeroportul din Havana.

Ziua 9 SOSIRE IN BUCURESTI

Servicii incluse

-bilet de avion pentru zbor international Bucuresti – Havana – Bucuresti;
-taxele de aeroport;
-cazare 7 nopti la hotelurile mentionate*, in tipul de camere specificat:
-mesele mentionate in program: 5 Mic dejun, 2 Pranz, 1 Cina, 2 zile All Inclusive;
-toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul
-toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
-ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse
-asigurarea complexa de calatorie
-serviciu telefonic de urgente 24/7
-transportul se va face cu masina privata

Nu sunt incluse in pret

-taxa si formalitati de obtinere a vizei din Cuba: 60 euro

Orar informativ de zbor – Compania Air France

– Plecare Bucuresti 16.06.2018 ora 06:50; Sosire Paris 16.06.2018 ora 09:00; Air France; durata 3:10
– Plecare Paris 16.06.2018 ora 16:00; Sosire Havana 16.06.2018 ora 19:55; Air France; durata 9:55
– Plecare Havana 23.06.2018 ora 22:35; Sosire Paris 24.06.2018 ora 13:40; Air France; durata 9:05
– Plecare Paris 24.06.2018 ora 18:20; Sosire Bucuresti 24.06.2018 ora 22:10; Air France; durata 2:50

Cazare*

HAVANA – Hotel Tryp Havana Libre 4* / tip camera – tryp room / http://www.hotelhabanalibre.com/en/
TRINIDAD – casa particulara / tip camera -standard room
VARADERO – Melia Marina Varadero Hotel 4* / tip camera -classic room / https://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-marina-varadero/index.html