Circuit Budapesta-Viena 2018
de la 184 euro

Budapesta – Viena – Durnstein – Melk – Esztergom – Visegrad -Szentendre
Date de plecare 28.04.2018; 28.05.2018; 15.06.2018; 23.08.2018
Durata 5 zile/4 nopti
Transport cu autocarul

Itinerariul circuitului Budapesta – Viena 2018


Ziua 1. Bucuresti – Budapesta

Plecarea in circuitul Budapesta – Viena 2018 se va face din Autogara Centrala din Bucuresti, la ora 6.30 dimineata. In cursul zilei vom tranzita tara, urmand ca, in cursul serii sa ajungem la Budapesta, unde ne vom si caza.

Ziua 2. Budapesta – Viena
Dupa ce vom savura micul dejun, ne vom indrepta catre Viena, capitala Austriei, locul in care timp de jumatate de mileniu s-a scris istoria lumii si a artei, un muzeu arhitectonic in aer liber, unde cladirile vechi, in stil baroc, sunt intr-o stare perfecta de pastrare. Viena este orasul cu peste 100 de muzee si colectii renumite, orasul in care au loc evenimente mondene de talie internationala, orasul a carui explorare reprezinta o calatorie fascinanta de-a lungul secolelor de istorie.

Luam un prim contact cu aceste locuri parcurgand un scurt tur al orasului, timp in care vom putea admira: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea. Cele mai prestigioase cladiri din Viena au fost construite in a doua jumatate a sec XIX, pe Ringstrasse, din ordinul Imparatului Franz Joseph I. Printre acestea se afla Neues Rathaus (noua primarie), imensul sediu al Parlamentului, splendidele cladiri ale Universitatii si Burgtheater. Dupa parcurgerea acestui tur panoramic ne cazam la hotelul din Viena.

Seara, va invitam sa participati la programul optional ce include o cina traditionala in faimosul cartier Grinzing. Inca din secolul XII existau, in zidul de fortificatie, mici carciumioare unde toamna se vindea vinul din noua recolta. La Heuriger, localurile care comercializeaza vinul din noua recolta, mesenii se aseaza pe banci in jururl meselor mari din lemn. Mancarea este oferita in sistem de autoservire, iar vinurile sunt servite la masa. Localurile au ca semn distinctiv o legatura sau o coroana de crengute de pin atarnata deasupra intrarii.

Ziua 3. Viena – Defileul Dunarii – Abatia Melk
In cea de a treia zi a circuitului nostru, Budapesta – Viena 2018, va propunem o excursie optionala pe Defileul Dunarii. Pornim la drum spre Wachau, zona cu o clima blanda si un excelent vin alb. Dealurile cu vita de vie, atmosfera medievala a satelor si zonelor de pe malurile Dunarii se adauga unui intreg ce nu suporta comparatii. Ocrotit de clima blanda, de influenta dunareana, de pantele inclinate perfect in soare si de calitatea speciala a solului alcatuit din roci primitive, vinul de Wachau este deosebit de apreciat de cunoscatorii din intreaga lume.

Primul popas va fi in Krems, pitorescul oras situat la confluenta Dunarii cu raul Krems. Veti fi incantati de arhitectura caselor si a curtilor, care confera localitatii un aer meridional, italian. Exista ruine ale vechilor ziduri ale orasului, dar principala atractie este Piaristenkirche, o biserica piarista, construita in stil gotic. Admiram Defileul Wachau, format de Dunare, care se intinde pe o suprafata de 40 de km intre orasele Krems si Melk.

Ne continuam drumul nostru prin defileul Dunarii si ne oprim in urmatorul orasel – Durnstein. Popularitatea acestui oras este datorata aventurilor regelui englez Richard Inima de Leu. Ruinele fortaretei Kunringgenburg, unde a fost inchis Richard Inima de Leu mai pot fi zarite si astazi. Vom admira si turnul Bisericii Adormirii Maicii Domnului ce este frumos ornamentat cu elemente baroce iar culoarea predominanta este albastru.

Coboram tot pe malul fluviului si ne oprim la Melk. Orasul si abatia Melk, resedinta initiala a Babenbergilor, domina malul stang al Dunarii, la circa 60 de km vest de Viena. Turul abatiei cuprinde Sala Benedictina, Curtea Prelatilor, Scarile Imperiale, Camerele Imperiale, astazi salile de expozitie, Sala de Marmura, Terasa, Biblioteca, Biserica si Curtea lui Coloman, gradinile abatiei. Splendida biserica in stil baroc a manastirii are plafonul decorat cu o fresca de Johann Michael Rottmayr. Altarul principal ii infatiseaza pe cei doi sfinti patroni ai lacasului, Petru si Pavel.

Dupa amiaza ne intoarcem la Viena si ne oprim sa vizitam Palatul Schonbrunn si gradinile sale. Resedinta a Habsburgilor, palatul Shonbrunn a fost construit pe terenul achizitionat de catre Maximilian II in anul 1569. Din proiectul original al arhitectului Johann Fischer von Erlach a ramas foarte putin, imparateasa Maria Teresa dispunand refacerea interiorului in stil rococo. Fatada a fost modificata intre anii 1817-1819, cand s-a zugravit in culoarea caracteristica „galben de Schonbrunn”. O aripa a palatului, adaposteste in prezent o splendida colectie de calesti, ce cuprinde peste 60 de trasuri datand din sec XVII, uniforme de calatorie, harnasamente, sei, livrele, desene si picturi reprezentand cai si trasuri.

Seara, revenim la hotelul nostru din Viena, pentru cazare.

Ziua 4 Viena – Esztergom – Visegrad – Szentendre – Budapesta
Plecam din Viena si alegem drumul care ne va duce prin peisaje absolut fabuloase pe valea Dunarii. Primul popas il vom face in Esztergom, resedinta princiara si loc de incoronare a regilor maghiari, incepand chiar cu Sf. Stefan I al Ungariei. Vizitam impunatoarea Catedrala Esztergom care domina de departe restul cladirilor din oras si care a scapat furiei turcilor dupa caderea Ungariei in 1526. Palatul Regal nu a avut o soarta la fel de fasta, dovada sunt zidurile cetatii si ruinele sale, asa cum au ramas dupa distrugerea otomana.

Urmatoarea noastra oprire este la Cetatea Visegrad, o constructie in stil renascentist , resedinta legendarului rege maghiar Matei Corvin. Pe zidurile cetatii vom zarii corbii care au fost emblema huniazilor. In Visegrad vom gusta un paprikas autentic unguresc la Gulyas Csarda. Dintre ingredientele acestui delicios preparat, nu lipsesc: bucati de carne de vitel, ceapa si paprika (ardei gras, neaparat rosu). Dupa fierbere, cand ramane doar un sos suculent, se pun galustele. Va recomandam sa asortati acest fel de mancare cu un pahar de Bikaver (Sange de taur), cu buchetul sau puternic si aromat.

Plecam spre Szentendre, satul pitoresc de pe malul drept al Dunarii si pornim pe stradutele inguste ticsite de mici boutique-uri si galerii de arta, ateliere ale artizanilor locali si ai artistilor, unii dintre ei oferindu-se sa-ti faca portretul in cateva linii de creion sau tuse de pensula.

Ajungem la Budapesta, orasul care ofera oaspetilor un trecut bogat si o mostenire culturala incomparabila. Parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan.

Ne oprim, pentru o scurta sedinta foto, in Piata Eroilor situata intre partea de sus a Bulevardului Andrássy si intrarea in Parcul orasului (Városliget). Piata si Bulevardul Andrássy au fost inscrise de UNESCO in patrimoniul mondial. Piata este organizata in jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la asezarea ungurilor in campia Panoniei.

Te invitam la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seara impreuna si unde te sfatuim sa gusti o somloi galuska, un pandispan pufos, glazurat cu crema de ciocolata si frisca batuta. Vom avea parte si de un program folcloric cu dans si muzica traditionala.

Ziua 5. Budapesta – Bucuresti
Dupa micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am vazut, bucurosi ca am ne-am facut prieteni de calatorie si cu gandul la urmatoarea vacanta.

Servicii incluse in cadrul circuitului Budapesta-Viena 2018

-transport cu autocar climatizat
-4 nopti de cazare la hotel de 3*
-masa in regim de mic dejun
-tur panoramic Budapesta
-tur panoramic si vizita in Viena
-excursie Valea Dunarii – Esztergom, Visegrad, Szentendre
-ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

Nu sunt incluse in pret
-intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale)  serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale
-excursiile optionale pentru minim 30 de persoane
-asigurarea medicala si asigurarea storno (nu sunt obligatorii dar sunt recomandate).

Tarife excursii optionale
-Defileul Dunarii si Abatia Melk – 20 euro/pers.
-Cina in Grinzing – 25 euro/pers.
-Crama Borkatakomba -25 euro/pers

1. Pret BEST DEAL – 184 euro/persoana, loc in camera dubla standard
-oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar
-plata integrala la inscriere
-nu se accepta modificari sau anulari.

2. Pret PROMO – 198 euro/persoana, loc in camera dubla standard
-avans 30% la inscriere
-diferenta de plata pana la data de 31.01.2018
-oferta este valabila pana la data de 31.01.2018.

3. Pret STANDARD PLUS – 215 euro/persoana, loc in camera dubla standard
-avans 30% la inscriere
-diferenta de plata pana la data de 31.03.2018
-oferta este valabila pana la data de 31.03.2018.

PUNCTE DE IMBARCARE GRATUITA: (autocar sau microbus):
BUCURESTI – Autogara Centrala – Bucuresti – ora 06.30
PITESTI- Petrom iesire Pitesti – ora 07.30
RM.VALCEA- Petrom iesire Pasarela Nord – ora 09.00
SIBIU – Petrom Obor Calea surii Mari – ora 12.00
SEBES – Rompetrol iesire Lancram -ora 12.30
DEVA – McDonald’s GARA – ora 14.30
ARAD – Benzinaria OMV Calea Timisorii – ora 16.30

PUNCTE DE IMBARCARE CONTRA COST: (autocar sau microbus):
PLOIESTI – 5 euro/sens/pers. Petrom METRO- ora 07.30
CAMPINA-8 euro/sens/pers. Casa Bucur-Popas Km 92- ora 08.00
BRASOV -10 euro/sens/pers. McDonald’s Cal. Bucuresti – ora 09.30
CLUJ – 10 euro/sens/pers. Parcare Sigma Zorilor- ora 10.00
TIMISOARA – 5 euro/sens/pers. Benzinaria Gazprom Dumbravita – ora 15.30
CONSTANTA- 12 euro/sens/pers. Gara Centrala- ora 02.00
BUZAU-10 euro/sens/pers. McDonald`s- ora 03.00
BRAILA-12 euro/sens/pers. Billa – Calea Buzaului- ora 01.30
GALATI-12 euro/sens/pers. McDonald’s- ora 01.00
FOCSANI -10 euro/sens/pers. Benzinaria LUKOIL, centru- ora 02.00