Circuit Atena, Grecia 2018
de la 318 euro

Atena – Cap Sounion – Canalul Corint – Epidaurus – Nafplio – Micene – Delphi
Date de plecare 27.06.2017; 22.08.2017; 05.09.2018
Durata 5 zile/4 nopti
Transport cu avionul

Itinerariul circuitului Atena, Grecia 2018

Ziua 1. Bucuresti – Atena
Ne intalnim in aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Atena. Dupa aterizare, ne vom imbarca in microbuzul care ne va asigura transferul de la aeroport catre hotel. Cazare in Atena, la hotel de 3*.

Ziua 2. Atena – Cap Sounion
Dupa micul dejun, insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis. Akro poli inseamna „orasul de sus ” si multe orase grecesti au o acropola. Cea mai celebra se gaseste insa in Atena si este incununata de cladirea Parthenonului, ce include 76 de mp de figuri sculptate sub conducerea marelui sculptor si arhitect Fidias.

Vom descoperi impreuna Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion si Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, piata antica – Antica Agora, Templul lui Hefaistos, cel mai bine pastrat templu clasic din Grecia, inchinat atat lui Hefaistos cat si Atenei si vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii si eroii lor si adevarurile din spatele lor.

Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic: Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic. Inima orasului se afla intr-un triunghi echilateral definit de Platia Omonias in nord, Monastiraki in sud si Platia Syndagmatos la sud-est.

Piata Syntagma se afla in centrul Atenei si este dominata de catre Palatul Parlamentului. De paza, la intrare, stau evzone – soldati imbracati in costumele traditionale ale rebelilor care au castigat Razboiul de independenta, cu fuste scurte si pantofi cu pampoane, ce marsaluiesc solemn inainte si inapoi. Vom avea ocazia de a ne plimba si pe aleile serpuite, medievale, din Plaka, vechiul cartier de la poalele Acropolei

Dupa turul istoric, program liber in Atena. Optional, cei ce doresc sa descopere Grecia, sunt invitati sa mearga in Cap Sounion, ce este renumit atat pentru rolul de sanctuar de la malul marii, cat si pentru ruinele Templelor Atenei si ale lui Poseidon.

Dupa ce admirati apusul printre coloanele de marmura alba ce s-au pastrat pana astazi, veti intelege ce a simtit Byron, cand le-a cerut zeilor sa-l aseze pe treptele de marmura din Suniom, unde, spunea el, „doar eu si valurile ne auzim murmurul si acolo voi sa ma lasati sa cant si sa mor precum o lebada”. Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel.

Ziua 3. Atena – Corint – Micene – Nafplio – Epidaurus
Mic dejun. In cea de a doua zi a circuitului va propunem sa explorati capitala Greciei. Aveti timp la dispozitie pentru a cumpara suveniruri sau pentru a vizita complexul muzeal Benaki, cu o colectie impresionanta de obiecte si artefacte din perioada crestin-bizantina, islamica, dar si portelan sau jucarii antice provenind din China antica.

Tot in aceasta zi, va propunem excursia optionala in Peloponez, „Insula lui Pelops”, personaj care, potrivit legendei, a fost dat hrana zeilor de catre Tantal, tatal sau. Inviat, el a intemeiat dinastia atrizilor, ale carei peripetii semimitice si citadele nenumarate s-au confirmat prin descoperirile de la Micene.

Excursia optionala incepe cu traversarea Canalului Corint, istmul ce leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul a fost construit intre anii 1881 – 1893 si are o lungime de 6,3 km .

Ne indreptam spre Micene, unde vom descoperi Mormantul lui Agamemnon dar si complexul palatului fortificat, unul dintre cele mai vechi exemple de arhitectura citadina. Doar clasa conducatoare locuia in palatul din varful colinei, iar mestesugarii si negustorii traiau in afara zidurilor cetatii. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul Muzeului de Arheoologie veti descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon.

Ne continuam vizita spre Nafplio, cel mai elegant oras din Grecia continentala, ce este aparat la sud de fortaretele Akronafplia si Palamidi, iar la nord de Castelul Bourtzi. Construita la inceputul sec XVIII, fortareata Palamidi se remarca prin zidurile sale serpuitoare, ce incercuiesc sapte bastioane si care au fost proiectate pentru a face fata celor mai puternice atacuri ale acelor timpuri.

Excursia noastra se va incheia la Epidaur. Renumit pentru teatrul sau impunator, sanctuarul de la Epidaur era un vast centru terapeutic si religios, inchinat zeului vindecator Asklepios. In templul de aici, Asklepios, era infatisat cu un toiag in mana, alaturi de un caine si un sarpe – simboluri ale intelepciunii. Conceput de catre Policlet cel Tanar, Teatrul Antic este vestit pentru acustica aproape perfecta. Tot aici veti putea admira singura scena circulara antica ce a fost pastrata pana astazi.

Cazare in Atena, la acelasi hotel.

Ziua 4. Atena
Dupa ce veti savura micul dejun, veti avea timp liber la dispozitie pentru vizita individuala in Atena.

Va sugeram sa vizitati centrul istoric al Atenei, Plaka. Pe langa magazine si restaurante, aici este cel mai bun loc pentru a descoperi trecutul Atenei otomane. Moscheea Fethiye din sec XV este una dintre cele mai frumoase si mai vechi exemple de arhitectura musulmana din oras. Vizitati Muzeul de Arta Populara Greaca, Muzeul Instrumentelor Populare, Muzeul Arheologic.

Nu ratati Piata Monastiraki, o imensa intindere de magazine, ce aminteste de piata descrisa intr-o comedie din sec IV i.Hr „totul va fi de vanzare in acelasi loc in Atena, smochine, portarei, ciorchine de struguri, napi, pere, mere, trandafiri, intepaturi de albine, budinci, mirt, fructe de padure, irisi, miei, clepsidre, legi, rechizitorii”.

Plimbati-va prin Gradinile Nationale ce se gasesc chiar in spatele cladirii parlamentului si a caror amenajare a fost facuta de catre Regina Amalia, in sec XIX. Spre sfarsitul zilei, mergeti la statia de funicular de la poalele Colinei Lykavittos. La apus, din varful colinei, merita sa priviti cum cerul capata o minunata nuanta violeta, savurand totodata o bautura in cafeneaua de aici.

Seara cazare la acelasi hotel din Atena.

Ziua 5. Atena – Bucuresti
Mic dejun Transfer la aeropor. Imbarcare pentru zborul spre Bucuresti.

Servicii incluse in cadrul circuitului Atena, Grecia 2018

-bilet de avion Bucuresti – Atena si retur
-4 nopti de cazare la hotel de 3*
-masa in regim de mic dejun
-tur Atena cu ghid local
-transfer aeroport-hotel-aeroport
-ghid insotitor din partea agentiei in zilele 2 si 3, iar in rest asistenta turistica.

Nu sunt incluse in pret
-intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale
-asigurarea medicala si asigurarea storno (nu sunt obligatorii dar sunt recomandate)
-excursiile optionale pentru minim 25 de persoane.

1. Pret BEST DEAL – 318 euro/persoana, loc in camera dubla standard.
-oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar
-plata integrala la inscriere
-nu se accepta modificari sau anulari.

2. Pret STANDARD PLUS – 362 euro/persoana, loc in camera dubla standard.
-avans 30% la inscriere
-diferenta de plata pana la data de 31.03.2018
-oferta este valabila pana la data de 31.03.2018.

Tarife excursii optionale (pentru minim 25 de persoane)
-excursie Cap Sounion– 10 € /pers.
-excursie in Peloponez – 30 € / pers