Circuit Israel – Iordania 2018
de la 670 euro

Haifa – Muntele Tabor – Nazareth – Petra – Amman – Madaba – Ierihon – Bethleem – Manastirea Sf. Sava – Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa – Ein Karem

Date de plecare 15.03.2018; 18.03.2018; 22.03.2018; 15.04.2018; 19.04.2018; 29.04.2018; 06.05.2018; 09.05.2018; 10.05.2018; 27.05.2018; 03.06.2018
Durata 7 zile/6 nopti
Pret 670 euro/persoana, loc in camera dubla standard

itinerariul circuitului Israel – iordania 2018

Ziua 1 Bucuresti – Tel Aviv – Tiberias
Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 11.00 din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 13.30 pe aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv.

Dupa formalitatile vamale ne incepem pelerinajul in tara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. In orasul Haifa vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si vizitam Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 2 Tiberias – Muntele Tabor – Nazareth – Cana Galileii – Amman
Mic dejun. Excursia noastra de astazi incepe cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului. In biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Dupa aceea ne deplasam catre Nazareth, locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret.

Mergem apoi catre Biserica Catolica Buna Vestire in incinta careia se afla casa parintilor Fecioarei Maria. Drumul nostru continua catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin.

Optional, putem merge intr-o croaziera pe Marea Galileii cu o barca asemenea celei de pe timpul Mantuitorului. Dupa amiaza ne deplasam la Ben She”an (Decapolis), trecand din Israel in Iordania. Ne indreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia.

Cazare si cina in hotel in Amman.

Ziua 3 Amman – Petra – Amman
Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit si orasul rosu. O minune a lumii, Petra este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordanului si cea mai importanta atractie turistica. Acest oras vast si unic a fost sculptat in muntii Sahara de catre nabataeans acum mai bine de doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812.

Principala intrare se face printr-un culoar ingust, lung de 1 km si flancat pe ambele parti de stanci inalte de 80 metri. Aici vom admira culorile formatiunilor de piatra ce sunt absolut uimitoare.

La capatul aleii vom ajunge la Al-Khazneh: o fatada masiva sculptata din piatra roz pura ce diminueaza orice alta atractie in jurul sau. Vom descoperi Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. Nu uitati sa aveti cu dumneavoastra incaltaminte comoda, intrucat vom merge pe jos aproximativ 4 km.

Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman si facem un tur panoramic al orasului. Cazare si cina la hotel in Amman.

Ziua 4 Amman – Madaba – Ierihon – Bethleem
Mic dejun. Ne indreptam catre “Orasul Mozaicului” – Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei.

Reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului.

Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduintei. Aici ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte.

Ne deplasam spre granita si trecem in Israel in dreptul orasului Ierihon-cel mai vechi oras din lume. Ne indreptam spre valea Iordanului unde vom vizita locul in care a avut loc botezul lui Iisus. Dupa ce vizitam Manastirea Sf. Gherasim, ne continuam drumul catre Ierihon, pentru o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii.

Ultimul obiectiv pe care il vom admira astazi va fi Manastirea „Dudul lui Zaheu”. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5 Ierusalim –  Muntele Maslinilor, Via Dolorosa
Savuram micul dejun, dupa care ne indreptam pasii catre Orasul Pacii, Ierusalim.  Aici vom vizita Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului si vom vedea locul in care a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul. Admiram si Manastirea Pater Noster, locul unde, potrivit traditiei, Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”.

Trecem si pe la Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul.

Ne continuam drumul catre Gradina Ghetsimani. Biserica Natiunilor a fost ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins. La Biserica Mormantul Maicii Domnului  vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria. Vom trece si pe langa Grota Tradarii, unde a fost inchis Iisus inainte de judecata.

Intram apoi in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos.

La Biserica Sf. Invieri vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce.

Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 6 Manastirea Sf. Sava – Bethleem, Biserica Nasterii Domnului – Ein Karem
Dupa micul dejun vom porni in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor. Aici se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian.

Ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastire care dateaza din sec V si care adaposteste moastele Sf. Sava. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor.

Dupa amiaza mergem in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului. Aceasta adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”.

De aici, la aproximativ 500m, se afla Grota Laptelui, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt.

Ne deplasam la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta.

Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 7 Manastirea Hozeva – Muntele Sion – Tel Aviv – Bucuresti
Mic dejun. Pornim catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, locul unde a trait ultima parte a vietii sale Sf. Ioan Iacob Romanul. Pe Muntele Sionului  ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului.

Ne indreptam catre Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti. Decolare din Tel Aviv la ora 19.40, sosire in Bucuresti la ora 22.30.

***pentru plecarile din 15.04, 29.04, 06.05, 27.05, 03.06 la intoarcere, decolarea din Tel-Aviv va fi la ora 21.30, sosirea in Bucuresti la ora 00.20

Servicii incluse in cadrul circuitului Israel- Iordania 2018

-transport avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
-taxele de aeroport
-transport cu autocar cu aer conditionat
-6 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3* conform clasificarii din Israel si Iordania
-masa in regim de demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
-taxele de intrare la obiectivele din program
-preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana.

Pretul in include
-taxiul pe Muntele Tabor (10 euro/pers, se achita in Israel)
-taxiul la Manastirea Sf. Sava (10 euro/pers, se achita in Israel)
-tips & porter in valoare de 2 euro de persoana pe zi (se achita obligatoriu catre ghidul local, in prima zi din fiecare tara, in functie de numarul de zile petrecute in tara respectiva)
-taxele de rezervare si de viza pentru Iordania – 45 euro/pers. (se achita la inscriere)
-asigurarea medicala si asigurarea storno (nu sunt obligatorii dar sunt recomandate).