Bull Hotel Escorial 3*

Localizare
Hotelul Escorial & SPA este situat la 5 minute de mers pe jos de superba plaja Playa del Inglés, din sudul Insulei Gran Canaria si la 30 de minute fata de spectaculoasele dune Maspalomas.

Facilitati 
Oasetii proprietatii se pot bucura de serviciile elegantului centru SPA, de piscina interioara cu apa sarata si de sala de fitness. Pe acoperisul hotelului, turistii se pot rasfata intr-un jacuzzi modern de unde pot admira Oceanul Atlantic. Hotelul dispune de un teren de tenis, mini golf si camera de divertisment. Exista totodata un spatiu special amenajat pentru copii.

Toate camerele hotelului dispun de balcon, Wi-fi gratuit, TV cu canale prin satelit, mini frigider si baie privata.

Servicii incluse
-cazarea;
-serviciile de masa in regim de demipensiune/all inclusive;
-bilete avion charter dus-intors;
-transferuri aeroport-hotel-aeroport;
-un bagaj de cala,un bagaj de mana;
-taxele de aeroport;
-asistenta turistica locala;

Nu sunt incluse
-asigurarea medicala si storno;
-excursiile optionale si taxele de intrare la obiectivele turistice;
-alte taxe si cheltuieli personale.

Descrierea destinatiei

Gran Canaria este cea mai diversificata insula din Arhipelagul Canarelor. Adesea, se vorbeste despre ea, ca despre un continent miniatural si acest lucru nu numai datorita varietatii mediului natural, dar si a climatului. Daca pe timpul vizitarii Gran Canaria va lasati dusi de fantezie, veti avea sentimentul ca in locul unei insule vizitati de fapt trei continente. De Africa va amintesc dunele de nisip – Dunas de Maspalomas, dupa interiorul muntos si rezervoarele de apa dulce parca v-ati afla in Europa continentala, iar canioanele adânci ar putea sa va evoce America.

Numele cu care insula a demarat in traiectoria sa istorica a fost cea de Insula a Curajosilor, supranume care i-a fost dat de primii sai presupusi locuitori, canarii (guanches), care s-au stabilit aici in jur de 500 i.H. Istoria insulei Gran Canaria coincide cu cea a Spaniei, de vreme ce Regatul Castilia a reusit sa câstige dominatia asupra insulei in 1483. Insula a fost ulterior numita Cercul, datorita evidentei sale forme rotunde. Cristofor Columb si Paul. C. Reillz sunt printre cei mai ilustri vizitatori ai Gran Canaria.

Gran Canaria este un “continent in miniatura”, situat intre Tenerife si Fuerteventura, cu intinse plaje aurii si interminabile dune din nisip alb, cu sate pitoresti si valoroase ansambluri istorice, cu o multitudine de spatii naturale si locuri retrase. Peisajul intalnit in Gran Canaria este destul de diversificat: orase in care zonele comerciale si viata de noapte se impletesc cu secole de istorie si cultura. Aici se poate face plaja in orice perioada a anului, dat fiind faptul ca temperatura medie anuala este de 24ºC.

Cea mai mare atractie din Gran Canaria este plaja lunga de 8 km, impartita in trei statiuni: San Augustin, Playa del Ingles si Maspalomas.  Pe coasta de vest sunt statiuni mai mici, printre care atragatorul port pescaresc puerto de mogan, cu fructe de mare foarte bune, precum si izolata Playa de Güigüi.

Principalul oras al insulei este Las Palmas situat in Nord. Are cladiri moderne, centre comerciale si iese in evidenta printr-o viata tumultuoasa, de zi si de noapte. In inima orasului se gaseste indragita plaja Las Canteras. Orasul este de asemenea, cunoscut datorita carnavalului anual, care se organizeaza aici. Nu mult timp dupa intemeierea sa, in 1478, orasul a devenit un port foarte important pentru vasele ce navigau spre America. Se spune ca aici si-a petrecut noaptea Cristofor Columb, atunci când a fost nevoit sa isi repare nava. S-a cazat in palatul primilor domnitori ai insulei, iar astazi in acest obiectiv denumit Casa de Colon  se afla „Muzeul marturiilor legate de expeditiile lui Columb“. De asemenea, merita sa fie amintite piata Plaza de Espiritu Santo, Centrul Atlantic de Arte Moderne – daca va intereseaza arta moderna, sau catedrala Sfintei Ana. Daca doriti sa va indepartati de tumultul marelui oras, mergeti la Ciudad Jardin, oras gradina, plin de verdeata, unde puteti admira multe case frumoase.

Cel mai mare centru turistic al insulei este Maspalomas. Copiilor si iubitorilor de atractii nautice le recomandam sa viziteze cel mai mare aquapark din insule. Acesta acopera o suprafata de 130.000 mp, si ofera o multitudine de spectacole acvatice, pentru orice varsta.

Indragite sunt, de asemenea, distractiile diverse din parcul Holiday World. In Palmitos Parque, care se afla la circa 10 km de Maspalomas, veti vedea multe specii de pasari multicolore provenind din diverse locuri ale lumii.

Posibilitatile de distractie sunt nenumarate: scufundari, surf, pescuit sportiv, ciclism, escalada, drumetii.In Gran Canaria exista o multime de terenuri de golf, parcuri tematice si de distractie pentru toata familia, cu restaurante, terase si cafenele care dau viata oraselor insulei.

Sarbatorile populare si gastronomia specifica insulei sunt alte puncte de atractie peste care nu se poate trece cu vederea.