1 Decembrie si Piata de Craciun la Lisabona

Perioada 30.11 – 03.12.2017
Durata 5 zile/3 nopti

Ziua 1 Bucuresti – Lisabona – Tur panoramic de oras
Prezentare pe Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 04.00 la cursa TAP Portugal cu decolare la ora 06.00 spre Lisabona.Aterizare la Lisabona la ora locala 08.35 local (-2h fata de ora Romaniei). Se pleaca direct in turul panoramic al orasului Lisabona (aprox. 3h) cu insotitorul de grup roman, tur ce cuprinde o incursiune in Cartierul Belem, cu cele mai frumoase monumente istorice din sec. XV-XVI, o scurta oprire la Turnul Belem – apartinand patrimoniului UNESCO si la Manastirea Sf Ieronim- capodopera a stilului „manuelin”. Se face un popas pentru vizitarea manastirii si pentru a cumpara o cafea “uma bica” si o prajitura traditionala „pastel de nata”, dupa care se ajunge in Cartierul Alfama. Traseul include cele mai importante piete ale orasului: Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio, situata chiar pe malul Estuarului Raului Tagus (Tejo) si Praca Marques de Pombal. Seara, plimbare pietonala in zona Pietei Comerciale, unde in fiecare an se organizeaza traditionala piata de Craciun. Transfer si cazare la hotel 4* in Lisabona.

Ziua 2 Lisabona – Excursie optionala la Obidos – Nazare – Fatima – Seara de Fado
Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Obidos – Nazare – Fatima. Se viziteaza orasul medieval Obidos, cu casute albe traditionale si balcoane din fier forjat,unde puteti degusta din cupe de ciocolata renumita ghinghinha (visinata). Se continua traseul spre Nazare – sat pescaresc renumit prin fustele suprapuse ale localnicelor. Punctul culminant al excursiei este Sanctuarul  Sfintei Fecioare de la Fatima- renumit loc de pelerinaj din Portugalia, unde in 1917 au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria. Va propunem optional, ”O seara Fado” in rezonanta muzicii de suflet portugheze. Aveti ocazia ca intr-o atmosfera de liniste deplina, sa patrundeti in inima cantaretilor de Fado-urmasii Reginei Amalia Rodrigues. Cazare la hotel 4* in Lisabona.

Ziua 3 Lisabona – Excursie optionala Sintra–Cabo da Roca–Cascais–Estoril
Mic dejun. Timp liber pentru plimbare si cumparaturi sau excursie optionala la Sintra-Cabo Da Roca–Cascais-Estoril. Turul debuteaza cu vizita la Sintra- fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze, vizitarea Palatului National (optional) sau, daca timpul permite, pentru un supliment se poate vizita Palatul Pena. Se continua spre Cabo de Roca – cel mai vestic punct al Europei. Se continua spre Boca do Infierno si Cascais-“sat” pescaresc cu minunate golfuri strajuite de stanci si o magnifica panorama a Oceanului Atlantic. La retur se trece prin Estoril unde puteti admira cel mai mare cazino din Europa, unde a luat nastere personajul James Bond-agentul 007. Cazare la hotel 4* in Lisabona.

Ziua 4 Lisabona
Mic dejun. Zi libera pentru cumparaturi, vizita optionala la Muzeul Gulbenkian sau in zona Parco de Nacoes (Parcul Natiunilor) cu Oceanariul. Se poate vizita tot optional Castelul Sao Jorge. Cazare la hotel 4* in Lisabona. Transfer la aeroport in jurul orei 20.00 imbarcare la cursa TAP Portugal TP1324 cu decolare la ora 23.15.

Ziua 5 – Bucuresti
Aterizare la Otopeni la ora 05:15 local.

Servicii incluse
-3 nopti cazare cu mic dejun tip bufet  la HOTEL OLISSIPPO MARQUES DE SA 4* sau similar in Lisabona
-transport cu avionul –  Compania TAP Portugal
-taxele de aeroport
-transferul aeroport-hotel-aeroport in Lisabona
-asistenta turistica in limba romana pe durata programului turistic
-BONUS! Turul panoramic al capitalei Lisabona inclus
-Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Travel Protection indiferent de varsta, produs complet personalizat inclus in pachet

Nu sunt incluse
-intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, alte servicii decat cele mentionate in program
-taxa locala de 1 €/persoana/zi (se achita la receptia hotelului)

Orar de zbor informativ – compania TAP Portugal
30.11  decolare Bucuresti ora 06.00 – aterizare Lisabona ora 08.35
03.12 decolare Lisabona ora 23.15 – aterizare Bucuresti 05.15

Excursii optionale
– O seara de Fado – durata 3h. Spectacol cu muzica Fado si doua bauturi locale incluse (fara transport): 35 €/persoana.
– Excursie Obidos-Nazare-Pelerinaj la Fatima – durata 8h. Tariful informativ excursie (include ghid, insotitor, transport): 70€/persoana pentru min.20 platitori.
– O zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais si Estoril – durata 8h. Tariful include transport, ghid insotitor, fara intrare la obiective, intrare ce se va achita direct si nu este inclusa in pret: 55 €/pers. pentru min. 20 platitori.
– O zi la Setubal, Arrabida si degustare de vin la Azeitao – durata 7h. Tariful informativ include transport si ghid insotitor: 35 € pers.min.20 platitori si 3 €/persoana intrarea la Quinta pentru degustare.

Pret 379* euro/persoana, loc in camera dubla standard
*GRUP MINIM 25 PERSOANE.